Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

Bloggers

Alle bloggers van Duurzaam Nieuw Organiseren vind je hieronder!

 • An Kramer
  An Kramer

  An Kramer faciliteert en ontwikkelt trajecten met en voor organisaties. 'Het kan wel, want het kan anders' is haar motto. Ze onderzoekt, schrijft en spreekt over vormen van leren die individu, organisatie en maatschappij verbinden: Nomadisch Leren. Het brengt informeel leren in formeel leren. Draagt zo bij aan innovatie en verandering van organisaties. Zie: www.debaak.nl/nomadischleren

 • Annelies Oosterhoff
  Annelies Oosterhoff

  Annelies Oosterhoff inspireert directieteams een heldere blik te formuleren op materieel en relationeel succes. Zij promoveerde bij de Business Universiteit Nyenrode op het onderwerp Essentiele kracht in ondernemingen. Daarin vergeleek zij westerse en oosterse business strategieën. Annelies geeft lezingen en één op één inspiratie analyses. Centraal staat in haar lezingen Zien & Gezien worden vanuit de unieke aard. Zie verder haar linkedIn en site www.wholeinoneleadership.nl en www.wholeinoneleadership.jouwweb.nl

 • Bowine Wijffels
  Bowine Wijffels

  Bowine Wijffels begon haar carrière in het onderwijs, later in de natuur- en milieueducatie (bij Stichting Reinwater). Sinds ruim 10 jaar werkt ze als zelfstandig ondernemer en heeft ze een zeer brede ervaring met name bij overheden en in de non-profit sector. Helemaal in haar element is Bowine in het veld van natuur- en milieueducatie en duurzame ontwikkeling bij het maken van strategische keuzes en begeleiden van processen waar meerdere partijen bij betrokken zijn. www.nature-wise.nl

 • Coen de Bruijn
  Coen de Bruijn

  Manager Business Architecture at ABN AMRO. Oprichter van het platform Key Performance Illusions (keyperformanceillusions.blogspot.com). Schrijver van het boek "Van tofu krijg je geheugenverlies", een boek over gekonkel en gestuntel met statistieken in media, politiek en reclame.

 • De Baak
 • Dirk Anton van Mulligen
  Dirk Anton van Mulligen

  Dirk Anton van Mulligen (bedrijfseconoom, 1967) is een hands-on ontwikkelaar van excellente teams en leiders, voor wie menselijkheid en resultaat hand in hand gaan. Hij is co-auteur van het boek Geef je organisatie toekomst, een roadmap voor bouwers aan toekomstbestendige organisaties. Tevens is hij als spreker en dagvoorzitter actief via Assemblee en de Speakers Academy. Samen met Paul de Bruijn ontwikkelde hij het, op de Theory-U gebaseerde, revolutionaire vernieuwingsprogramma De Doorbraak voor organisaties die echt nieuwe wegen in willen slaan.

 • Edith Lindhout
  Edith Lindhout

  Edith Lindhout is organisatieadviseur en leiderschapstrainer/coach en verzorgt vanuit haar eigen bedrijf Leven en Werk de leiderschapskwaliteit in organisaties. Zij bevordert leiderschapskennis, -kunde en -bewustzijn en creëert gezonde en geïnspireerde organisaties door haar doelgerichte en betrokken manier van coaching, training, supervisie en MT-begeleiding. Haar artikelen zijn te lezen op http://edithlindhout.blogspot.com/ Edith Lindhout is aangesloten bij Het Leiderschapshuis in Den Dolder, een plek en platform voor nieuwe vormen van duurzaam leiderschap.

 • Eelco Smit
  Eelco Smit

  Eelco Smit maakt van executives en ondernemers echte en gelukkige leiders. Hij is als personal business coach, schrijver en spreker het klankbord voor uitblinkers in het Nederlandse bedrijfsleven. Eelco schreef de beststellers Boek voor Mannen en De Regels van het Spelletje. In zijn columns voor MT laat hij je zien hoe je een koning wordt, en toch 100% trouw aan jezelf blijft.

 • Engbert Breuker
 • Erik Dirven
  Erik Dirven

  Erik Dirven; crowdsorcerer at TimeToChange ‘Instant consulting’ en sociale innovatie; nieuwe woorden voor samen doen wat nodig is. Onorthodox, vernieuwend en verrassend ánders, dat zijn zowel belangrijke deliverables als de randvoorwaarden van hoe ik naar veranderingsprocessen kijk. Nieuwe combinaties van vakgebieden en verfrissende aanpakken, prikkelend de gedachten prikkelen en al CrowdSourcend genereren van nieuwe inzichten. Dát is het credo van TimeToChange.

 • Evelien Fokker
  Evelien Fokker

  Van kleins af aan maak ik muziek. Ik speel veel cello en piano en ik zing ook graag. Naast muziek is persoonlijke ontwikkeling een passie van mij. Waar ik kan stimuleer ik het gevoel van rust, ruimte en inspiratie bij anderen, een op een, in teams en in groepen. Na de opleiding organisatiepsychologie werkte ik bij Bureau Zuidema als trainer/coach gericht op invloed, gedrag en leiderschap. Ik geniet ervan als mensen opbloeien en inzichten krijgen door bij zichzelf, dus bij hun gevoelens, gedachten en gedrag stil te staan. Bij Pulsar volgde ik de driejarige opleiding tot coach en veranderkundige. Hier ontwikkelde ik een holistische aanpak voor mijn werk: verbinding maken tussen hoofd en hart. Handelen vanuit je hart geeft veel energie en voelt natuurlijk. Met nieuwe (harts)energie ontstaan er nieuwe initiatieven, waaronder mijn eigen praktijk De Gevoelige Snaar. Muziek en het begeleiden van persoonlijke en professionele ontwikkeling komen hier samen en dat is precies wat ik het liefste doe. Sinds 2014 integreer ik yoga in mijn werk. Naast het stimuleren van balans tussen lichaam en geest, tussen hoofd en hart, doe ik dat nu dus ook letterlijk op de grond.

 • Evert Pruis
  Evert Pruis

  Ik ben gepassioneerd over een leven lang leren en de hogere, ethische, sociale en duurzame aspecten van leren en ontwikkelen.

 • Femmy Wolthuis
  Femmy Wolthuis

  Femmy heeft als loopbaanbegeleider aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) duizenden studenten gesproken over hun loopbaan. Rode draad daarbij is de vraag: "Hoe kan ik het beste van mezelf inzetten om deze wereld een beetje mooier te maken?" Door haar jarenlange ervaring heeft zij een visie op onderwijs ontwikkeld, waarbij persoonlijke ontwikkeling van en de verbinding tussen leerling en leerkracht / student en docent een centrale plek innemen. Vanuit haar eigen bedrijf Eduwijs zet zij haar ervaring als coach en opsteller (familie-, organisatie- en loopbaanopstellingen) in om hieraan een bijdrage te leveren. Meer info over systemisch onderzoek naar onderwijs (met Sander Galjaard) zie: www.hetonderwijs.org

 • Fokke Wijnstra
  Fokke Wijnstra

  Brengt de ideeen achter complexiteit, Rijnlandse uitgangspunten en 'flock leadership' in de praktijk. Wordt daardoor gevoed door zijn ervaringen als ondernemer en oprichter van bedrijven. Heeft 15 jaar gebouwd aan BSO, het bedrijf van Eckart Wintzen (celdeling). Zat in het global leadershipteam van een typisch Amerikaans geleid bedrijf. Dat gaf voldoende inzicht om als mede-initiatiefnemer The Vision Web (waaruit o.a. Finext is ontstaan) op te zetten. Nu nog parttime betrokken bij Finext. Verder met passie druk doende anderen tot gezond organiseren te bewegen. Ondermeer via Knowmads, DeLimes, ChangeVision en Smit|Kempink.

 • Frans van der Reep
  Frans van der Reep

  Frans van der Reep (1954) is senior strategist KPN company, lector Digital World Hogeschool INHolland, inspirator van het nextpractice-institute en daarnaast toezichthouder bij een aantal profit en non-profit organisaties. Zijn missie is om universele waarden terug in de business arena te krijgen. Van lean&mean naar lean&meaningful en van machtstrijd naar strijdmacht.

 • Gastblog
  Gastblog

  Als gastbloggers werkten tot nog toe mee: opleidingskundige Willy Harkink en tevens interim-directeur NVO2, Michal van Dantzig (WinWinWerkt), Martine Vos (Talentmanager C1000), Jack Provily (Zo Mooi Anders; Kinderwijz Magazine) en Govert van Sandwijk (Time To Grow)

 • Guido van de Wiel

  Guido (organisatiepsycholoog) is eigenaar van Wheel Productions, een bureau dat zich gespecialiseerd heeft in business narratives en storytelling in organisaties. Namens de NVO2 is hij voor dit platform Duurzaam Nieuw Organiseren de projectleider. Hij is als coach verbonden aan Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit). Guido van de Wiel is genomineerd als Trendwatcher of the Year (TWOTY 2012) en hongerig naar innovaties en trends op het gebied van management en organisaties. Hij schrijft onder meer voor managementsite, trendwatchersblad Second Sight, het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties en is co-auteur van het boek 'Organiseren en HR in 2025' (Van Gorcum, 2012).

 • Huib Broekhuis
 • Jacky van de Goor
  Jacky van de Goor

  Jacky werkt als organisatieadviseur, managementtrainer en auteur aan gelukkige organisaties. Zij is gefascineerd door de wijze waarop we als mensen met elkaar in staat zijn om systemen te creëren die ons eigen geluk in de weg staan én de gezondheid van de organisatie als geheel. Bezieling neemt in haar aanpak een grote plek in: wat van binnen leeft verbinden met wat er buiten nodig is. En de patronen doorbreken die daarbij in de weg staan. Jacky is auteur van Hartelijk Georganiseerd, organisatiecultuur begrijpen en ontwikkelen (Academic Service, 2011) en Het Cultuurspel (Thema, 2006). Meer informatie op www.legende-advies.nl

 • Jacqueline van Onzenoort
  Jacqueline van Onzenoort

  Jacqueline van Onzenoort voelt zich als (team)coach en interim manager binnen HRM en HRD thuis als de spin in het web. Zij staat voor open communicatie, transparantie en inspiratie. Na verschillende succesvolle HR functies bij onder andere Randstad Nederland, KPN en Rabobank International heeft Van Onzenoort haar eigen bureau opgericht en is zij partner bij Organisults.

 • Jacques Pijl
  Jacques Pijl

  Jacques Pijl is als directeur van adviesbureau Turner gespecialiseerd in strategie-implementatie. Pijl adviseert al twintig jaar directies van toonaangevende ondernemingen bij grootschalige transformaties en chirurgische precisie-ingrepen. Jacques werkt al twintig jaar nauw samen met directies van toonaangevende ondernemingen bij grootschalige transformaties en chirurgische precisie-ingrepen. Altijd rondom strategische en meetbare executiedoelstellingen. Nuchter zonder cynisch te zijn. En bevlogen zonder ooit te zweven. Dat is hoe Jacques in het vak strategie-executie staat. Zijn passie is het elke dag uitvoeren en ontwikkelen van dat vak. En hij is dankbaar voor de professionele opdrachtgevers en collega’s waarmee hij dat mag doen. De hoofdspecialisatie van Jacques is alles aangaande strategie-executie. Deelspecialisaties zijn vraagstukken aangaande: post fusie integratie & synergie, structuur & besturing en operational excellence. Op gelijke hoogte staat zijn passie om Turner te leiden. De sector die zelf zoveel sectoren helpt om zichzelf opnieuw uit te vinden moet dat zelf ook. Zo ook Turner. Het is daarbij zijn persoonlijke missie dat Turner een verademing voor opdrachtgevers moet blijven en een magneet voor professionals die daar onderdeel van uit willen maken. Jacques studeerde bedrijfskunde aan Universiteit Nyenrode. Hij gelooft vurig in continue leren en volgt regelmatig executive education opleidingen zoals High Performance Leadership (IMD Lausanne), Leading professional service firms (RSM, Erasmus university), Financial management for non-financial managers (Alex van Groningen), High Performance People Skills (London Business School).

 • Jeroen Geelhoed
  Jeroen Geelhoed

  Jeroen Geelhoed is partner bij een gewoon ongewoon adviesbureau: &samhoud. Hij heeft een passie voor het helpen creëren van organisaties die waardevol zijn voor alle stakeholders: klanten, medewerkers, aandeelhouders en maatschappij. Jeroen is co-auteur van de boeken Briljante businessmodellen Plezier & prestatie, Be useful, Kus de visie wakker en Wat is onze naam waard? www.samhoud.nl

 • Jitske Kramer
  Jitske Kramer

  Jitske Kramer is Corporate Anthropologist en zet zich in om de dynamiek van het verschil in organisaties beter te benutten. Zij is auteur van de boeken ‘Normaal is anders!’ (in de Engelse vertaling ‘Managing Cultural Dynamics’) en Wow! Wat een verschil.

 • Joost Ardts
  Joost Ardts

  Joost Ardts, Global Director Talent & Management Development bij UNIT4, heeft ruime ervaring als manager, adviseur en trainer. In zijn werk staat de ontwikkeling van medewerkers en organisaties centraal.

 • Joost Van de Griendt
  Joost Van de Griendt

  Joost van de Griendt (1961) is Manager Business Planning bij DAF Trucks NV. Hij werkt al ruim 25 jaar in technisch industriële bedrijven op het snijvlak van techniek en commercie ter verbetering en groei van de business. Joost schreef een boek over ervaring. Wat doen mensen met hun ervaring, wat doet ervaring met mensen. Vanuit één bijzondere casus: het failliete Fokker Aircraft. Ervaringsmanagement is een nog nauwelijks ontgonnen gebied, terwijl ervaring een productiefactor van belang is. Het boek Doorgevlogen – de waarde van ervaring, is een aanzet om ervaringsmanagement meer aandacht te geven.

 • Kantelings alfabet
  Kantelings alfabet

  Het Kantelingsalfabet. Een unieke co-creatie van meer dan 100 auteurs, redacteuren en partners die, vanuit de gedachte ‘Verandering begint met delen, binnen vier maanden samen een boek realiseren met meer dan 90 hoofdstukken over kantelen. Deelnemende auteurs zijn onder andere Jan Rotmans, Guido van de Wiel, Nynke Schaaf, Richard van der Lee, Sabine van Baal, Henkjan Smits, Bruno Rouffaer, Crystal Kwee en Arko van Brakel. De hoofdthema’s zijn; persoonlijk kantelen, samenleving, onderwijs en organisatievernieuwing. Lees meer over dit ludieke initiatief op de website van Uitgeverij De Alfabetboeken (www.dealfabetboeken.nl) of teken alvast in voor Het Kantelingsalfabet in de bookshop van De Alfabetboeken voor € 12,99, inclusief verzendkosten. Dit unieke boek wordt vanaf begin april uitgeleverd en is alleen verkrijgbaar in de bookshop van De Alfabetboeken.

 • Kim Castenmiller
  Kim Castenmiller

  Kim Castenmiller (1975) is opgeleid tot organisatiepsycholoog en heeft inmiddels 15 jaar ervaring in het initiëren en begeleiden van vernieuwing. Na een loopbaan als organisatieadviseur en HR manager bij ABN AMRO, zette Kim in 2007 de stap naar het ondernemerschap. Sinds 2014 is Kim eigenaar van FlowCreations. FlowCreations geeft vorm aan vernieuwing door directies en managers te supporten met mensgerichte verandertrajecten op maat. Kenmerkend in de werkwijze is het potentieel van mensen aan te spreken en deze om te zetten in een constructieve bijdrage aan een gedeelde missie. In 2009 schreef Kim het boek 'Generatie Y aan het werk. Van een zoektocht naar de drijfveren van de Generatie Y naar een nieuwe HRM focus voor een Y proof organisatie'. In 2012 volgde haar tweede boek 'Geef je organisatie toekomst. Een roadmap voor bouwers aan toekomstbestendige organisatie'. Kim is gedreven om mensen en bedrijven op het goede spoor te zetten, zodat zij ertoe doen.

 • Lenette Schuijt
  Lenette Schuijt

  I am passionate about developing leadership for a more beautiful world. So I create innovative leadership development programmes for business and other organisations, as well as schools and heath care institutions. I also lead retreats for leaders who wish to take a break to reflect on their values, their mission in life and their role as a leader. My mission in life is to help people discover who they are and to contribute their unique talents to their organization such that it will be a nourishing and inspiring envrionment where they perform best and do fulfilling work. I currently do a PhD research 'Towards a new spirit of organizing'. I investigate alternatives to the classic hierarchical bureaucracy. More on my research: www.hetnieuweorganiseren.org.

 • Lia Hol
 • Liesbeth Halbertsma
  Liesbeth Halbertsma

  Liesbeth Halbertsma ('56) is sinds 2000 werkzaam als zelfstandig executive coach en organisatiecoach. Daarvoor werkte zij als organisatieadviseur bij Boer & Croon Management Consultants en was zij statutair directeur van Nieuw Elan en de Baak. http://www.liesbethhalbertsma.nl

 • Louis Steeman
  Louis Steeman

  Ik ben Louis Steeman en begeleid leidinggevenden in het onderwijs die een nieuwe stap willen zetten in hun leiderschap. Patronen Mensen en organisaties zitten vaak vast in patronen waardoor bepaalde problemen steeds weer terugkeren. Als leidinggevende krijg je dan het gevoel dat je door je repertoire heen bent en in herhaling vervalt. Ik help je leiding te geven vanuit de toekomst en nieuwe wegen te vinden voor oude problemen. Je versterkt je innerlijk kompas en groeit als inspiratiebron voor anderen. Meer info op: www.louissteeman.nl

 • Manfred van Doorn
 • Mauk Pieper
  Mauk Pieper

  Mauk Pieper (1957) studeerde politieke en sociale wetenschappen in Amsterdam. Op zijn 25e belandde hij in een crisis die hem bracht bij een aantal essentiële vragen: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat betekent de wereld voor mij?’en ‘Kunnen wij een wereld samen delen?‘ Zijn ontwikkeling kwam in een stroomversnelling toen hij in 1991 Ted Wilson ontmoette, de inspirator van Venwoude die zijn spiritueel leraar werd. Vanaf 1994 begeleidt Mauk mensen als coach, trainer en opleider. Op dit moment is hij hoofd Research & Development bij Venwoude Opleidingen en senior trainer bij de Venwoude Leiderschapstrainingen. Mauk’s passie is om mensen te ondersteunen in hun innerlijke ontwikkeling. Niet alleen voor ‘zichzelf', maar om vanuit het bewustzijn dat alles met elkaar verbonden is, een gepassioneerde bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de mensheid op deze aarde. Een aarde, die zich door ons menselijk toedoen op dit moment in een crisis bevindt.

 • Menno Lanting
  Menno Lanting

  Ik werk als freelance strateeg en innovator met directies van verschillende organisaties. Thema’s waar ik me op richt zijn: leiderschap, executive development, connectivity, strategie en business innovatie. Daarmee ondersteun ik organisaties om aangesloten te blijven bij de veranderende wereld. Met een antwoord op de vraag: welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en businessmodellen zijn er nodig? Mijn visie daarop heb ik onder andere samengebracht in de bestseller: Connect , de impact van sociale netwerken op organisaties & leiderschap (verkozen tot managementboek van 2011) en IedereenCEO

 • Merlijn Ballieux
  Merlijn Ballieux

  Merlijn Ballieux is bestuurskundige en organisatiewetenschapper. Merlijn is oprichter en adviseur bij de Veranderbrigade en helpt publieke organisaties bij taaie verandervraagstukken.

 • Miriam Scha
  Miriam Scha

  http://miriamsphotoworld.blogspot.nl/

 • Paul Bessems
  Paul Bessems

  Ik ben pionier, schrijver en zelfstandig organisatieadviseur. Ik ben gespecialiseerd in het opnieuw organiseren van ons werk met behulp van gedeelde informatienetwerken. Ik geef praktische adviezen en ondersteuning bij het opzetten van professionele communities. Trefwoorden - Gedeelde informatienetwerken - (Op)nieuw organiseren - Duurzame welvaart - Weconomics - Community economy - Community software - Human Capitalism - e-Portfolio - Social Media - Authentic Leadership

 • Paul de Blot
  Paul de Blot

  Paul Chauvigny de Blot is hoogleraar Business Spiritualiteit aan de Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast is hij onder meer theoloog, natuurkundige, filosoof, priester en pater jezuïet.

 • Redactie
  Redactie

  De redactie van Duurzaam Nieuw Organiseren zorgt voor de continuiteit van het platform en voor het beheer van de website.

 • Richard Koopman
  Richard Koopman

  Oprichter en partner bij Zynn - Reputatiemanagement, imago- & identiteit ontwikkelingen - Founding Partner bij Center for Change, bedenker van biechtenophetwerk.nl, gefascineerd door de onderstromen in organisaties en groot liefhebber van gemaakte pindakaas, vooral die door hem zelf gemaakt.

 • Ronald Meijers
  Ronald Meijers

  Having worked with Fortune 500, SME's, Universities and National/Local Government mostly as Board Advisor, Executive Coach and Change & Leadership Expert and having been a (Non-)Executive for more than 18 years myself, I enjoy turning acceptable performance into high performance. My contribution: Strategic change: winning hearts & minds; transforming behaviours Coaching executive teams: infused leadership, groups vs teams A culture of innovation: learning on the job, tolerance for mistakes and experimentation My dream is to democratize leadership: without leadership life is about survival, not contribution. My motto: full of hope, free from illusions.

 • Sandra Verbruggen
  Sandra Verbruggen

  Inspiratie, onderwijsvernieuwing en normatieve professionaliteit. Richtte samen met Jan Rotmans United 4 Education op. Kernwoorden: verbinden, organiseren, pionieren, doorzetten, reflectie, Bildung. Werkt graag met jonge mensen. http://www.nederlandkantelt.nl/

 • Tadek Solarz
  Tadek Solarz

  Tadek Solarz 1960. Founding partner studio DWVTS.

 • Vivienne van Leuken
  Vivienne van Leuken

  Vivienne van Leuken is organisatiekundige. Het thema ‘leiderschap’ vormt de rode draad in haar werk.

 • Wouter Hart

Laatste reacties

 • Jaap Dekker“Dag Miriam, Wat leuk om van te vernemen. Ik heb genoemd programma ook gekeken en ervan genoten. Met hartelijke groet, 🙏 Jaap 🙏” op Gezond ouder worden!
 • Soffe“Dag, Ik ben enorm gefascineerd door uw stuk. Graag zou ik de gebruikte bronnen willen om hier verder op te onderzoeken.” op Alléén voor Bazen met Ballen (deel...
 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management