Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

Soep eten tegen voedselverspilling

artikel

26 / 04 / 2017

Aanstaande zaterdag 29 april kun je bij 25 supermarkten door heel Nederland iets heel bijzonders doen om voedselverspilling tegen te gaan: soep eten! Op deze dag – World Disco Soup Day – wordt namelijk wereldwijd aandacht gevraagd voor voedselverspilling. De tomatensoep die wordt uitgedeeld is dan ook gemaakt van groenten die niet mooi genoeg waren om in de supermarkt te verkopen, maar nog wel barstensvol smaak zitten.

 

Initiatiefnemer van de actie bij deze supermarkten is NoFoodWasted, een platform dat voedselverspilling vermindert door innovatieve oplossingen aan te bieden. “Iedereen heeft te maken met voedselverspilling,” zegt oprichter August de Vocht, “dus kunnen we het ook samen oplossen. Het is leuk om te zien wat zo’n evenement als World Disco Soup Day teweeg brengt.”

 

Een derde van al het voedsel dat geproduceerd wordt, belandt in de vuilnisbak. Dit komt neer op 50 kilo per persoon per jaar. Dit is niet alleen zonde, maar zorgt ook voor veel CO2-uitstoot en verspild water. Supermarkten zijn verantwoordelijk voor 5% van de totale voedselverspilling. NoFoodWasted helpt supermarkten om hun derving te verminderen, bijvoorbeeld door de Afgeprijsd-app. Hiermee kunnen supermarkten hun Afgeprijsde producten rechtstreeks aan hun klanten communiceren, op het moment dat deze hun boodschappenlijstje maken. Vaak worden deze producten zo alsnog verkocht.

 

World Disco Soup Day wordt wereldwijd georganiseerd door het Slow Food Youth Network. Op deze dag komen overal ter wereld mensen samen om soep te maken tegen voedselverspilling.

Check of er ook een deelnemende partij aan World Disco Soup Day bij jou in de buurt is:
Albert Heijn Bianca en Harry Zweepe in Siddeburen
Albert Heijn Dokkum in Dokkum
Albert Heijn Erp in Erp
Albert Heijn Horst in Horst
Albert Heijn Jos van den Berg in Uithoorn
Albert Heijn Nibbixwoud in Nibbixwoud
Albert Heijn Nuland in Nuland
Albert Heijn Zaltbommel in Zaltbommel
Attent Bernhard en Jarina in Lutten
Coop Walraven in Nijmegen
Dagwinkel Dorst in Dorst
Emté Hoek in Wekerom
Emté Oudewater in Oudewater
Emté Supermarkt Emmen in Emmen
MCD Boudewijn van Est in Kapel-Avezaath
Plus Anne-Jan van Dijk in IJsselmuiden
Plus Blankhorst in Markelo
Plus Kleijnen in Gulpen
Plus Kleijnen in Margraten
Plus Lucassen in Horst
Plus Postma in Lelystad
Plus Stephan van Engelen in Waalwijk
Plus van Velzen in Harmelen
Plus Vergeer in Ouderkerk aan den IJssel
Spar Martin en Miranda in Dieren

 

1 reactie

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

6 + = 12

Laatste reacties

 • Jaap Dekker“Dag Miriam, Wat leuk om van te vernemen. Ik heb genoemd programma ook gekeken en ervan genoten. Met hartelijke groet, 🙏 Jaap 🙏” op Gezond ouder worden!
 • Soffe“Dag, Ik ben enorm gefascineerd door uw stuk. Graag zou ik de gebruikte bronnen willen om hier verder op te onderzoeken.” op Alléén voor Bazen met Ballen (deel...
 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management