Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

Gezond ouder worden!

artikel

30 / 08 / 2016

Iguaan Martinique VK_DSC2007

Wat een verademing, een geloofwaardig en optimistisch betoog bij Zomergasten van een slimme, creatieve en jonge hoogleraar Andrea Maier (1978) over gezond ouder worden.

We worden daarin niet alleen verrast door keuzes van filmfragmenten die indruk maken, maar vooral ook door haar vernieuwende zienswijze op maatschappelijke vraagstukken.

Zo gelooft ze in het combineren van huisvesting voor studenten en ouderen die enige zorg nodig hebben. Een oplossingsrichting met kenmerken als diversiteit, efficiency en socialisatie.

Ook komt onze vermeende superioriteit in de rangorde in de natuur en het belang van biodiversiteit aan bod. Verfrissend, iemand met zo’n holistische visie.

Vanuit opvoedkundig en ontwikkelingsperspectief is zij zelf een prachtig voorbeeld van waartoe een inspirerende jeugd kan leiden. Zo zei Andrea’s vader als ze als jong meisje niet goed kon slapen: je gaat slapen of piano studeren, niets doen of zeuren was er niet bij. Haal het beste uit jezelf was het credo. Ze kreeg de wereld aan uitdagingen aangeboden, waar ze gretig gebruik van maakte. Het heeft haar gevormd tot een positieve jonge vrouw, die met veel plezier haar maatschappelijke bijdrage levert en wellicht de sleutel vindt tot gezond ouder worden, een lonkend perspectief!

Wie dit programma gemist heeft, hierbij een herkansing:

http://www.npo.nl/vpro-zomergasten/28-08-2016/VPWON_1260818

Bijgaand een Iguana uit Martinique, het neefje van de Tuatara, die gezond en wel zo’n 150 jaar wordt, dat moeten wij nog maar zien te halen 😉

 

1 reactie

 1. 11 / 09 / 2022
  Jaap Dekker

  Dag Miriam,
  Wat leuk om van te vernemen.
  Ik heb genoemd programma ook gekeken en ervan genoten.
  Met hartelijke groet,
  🙏 Jaap 🙏

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

93 − 87 =

Laatste reacties

 • Jaap Dekker“Dag Miriam, Wat leuk om van te vernemen. Ik heb genoemd programma ook gekeken en ervan genoten. Met hartelijke groet, 🙏 Jaap 🙏” op Gezond ouder worden!
 • Soffe“Dag, Ik ben enorm gefascineerd door uw stuk. Graag zou ik de gebruikte bronnen willen om hier verder op te onderzoeken.” op Alléén voor Bazen met Ballen (deel...
 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management