Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

Hybride bankieren: betalen met meer dan geld alleen

artikel

19 / 06 / 2015

De zoektocht naar een nieuwe, duurzame en veerkrachtige economie vraagt om een kritische beschouwing van de rol en de waarde van transacties en van geld. Daarbij willen we niet opnieuw de discussie over complementair geld of de mogelijke rol van cryptocurrencies aanzwengelen. We zoeken het dicht bij huis: kunnen we een systeem bedenken waarbinnen we tegelijkertijd kunnen betalen met tijd, afval en, als het echt nodig is, met gewoon geld? En wat betekent dat dan? Dit Working Paper doet verslag van de eerste twee fasen van een verkennend onderzoek1 naar het ontwikkelen van een
waardengedreven transactiesysteem waarbij gebruik gemaakt kan worden van meerdere waarden – naast en na elkaar. In de loop van het onderzoek is dit gelabeld als Hybride Bankieren. Het paper begint met een korte toelichting op de achtergronden van dit onderzoek. Daarna wordt ingezoomd op de opbouw van een systeem van Hybride Bankieren. Vervolgens komen de verschillende onderzoeken aan de orde. Het paper sluit af met een aantal voorlopige conclusies op weg naar de volgende onderzoeksfase.

WP Hybride Bankieren (2015) Jan Janker (red.)
Bovenstaande link opent een pdf van de gehele Working Paper (44 pag).

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

5 + 5 =

Laatste reacties

 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'
 • Jan Timmer“Oud zijldijkster Herinner me het als de dag van gisteren Zijn er nog.fotos van? Gr Jan” op Nieuwscentrum
 • adriaanes“top :)” op De menner en zijn twee paarden

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management