Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

‘Triple Wins’ creëren met Natuur en Milieu? Doe mee met de ‘Fiets Naar je Werk Week’ !

artikel

28 / 04 / 2015

Meer en meer organisaties kijken verder dan de neus van de aandeelhouder of de winst op het eind van het jaar. Naast financiële resultaten zijn maatschappelijke en milieu baten onlosmakelijk onderdeel van het totale bedrijfsresultaat. Het creëren van deze zogenaamde ‘triple wins’ is wat Natuur & Milieu voor ogen heeft als het gaat om samenwerken met bedrijven. De ‘Fiets naar je Werk Week’ is daar een uitstekend voorbeeld van. Goed voor de organisatie, goed voor de maatschappij en goed voor het milieu. En je kan alleen, met je team of met de hele organisatie, meedoen.

De Fiets Naar je Werk Week van 18 tot 23 mei
Werken aan vitaliteit in je organisatie, een schonere wereld en kinderen in armoede helpen aan een fiets.

De Fiets Naar Je Werk Week is hét fietsevent voor werkend Nederland. Van 18 tot 23 mei met z’n allen lekker op de fiets naar het werk. Goed voor gezondheid, humeur en het milieu. Fiets ook mee en laat je sponsoren. Want met het geld dat we ophalen steunen we Nationaal Fonds Kinderhulp en helpen we kinderen in armoede aan een fiets. Zo fietsen we met z’n allen het verschil!

Fietsen naar het werk kent heel veel voordelen. Een paar cijfers:

 • Gezondheid: iemand die regelmatig naar zijn werk fietst is minder vaak ziek (TNO).
 • Portemonnee: de potentiële winst van fietsen naar het werk kan oplopen tot 27 miljoen euro besparing op verzuimkosten op jaarbasis (TNO), en een lease-rijder is gemiddeld 32 keer zo duur als een fietsende medewerker.
 • Milieu: een fietsritje van 8 kilometer scheelt 1 kg CO2, 1g fijnstof en 7 g stikstofdioxide. Met de fietscalculator voor bedrijven reken je eenvoudig uit hoeveel kosten je kunt besparen als medewerkers die nu met de auto naar het werk gaan, gaan fietsen.

Fietsen naar het werk voor fietsen naar school
De opbrengst van de ‘Fiets naar je Werk Week’ gaat naar Nationaal Fonds Kinderhulp. In Nederland leven 400.000 kinderen onder de armoedegrens. Het Nationaal Fonds Kinderhulp heeft een speciaal project. Hierbij worden fietsen aan kinderen gegeven die ze het hardste nodig hebben. Bijvoorbeeld om elke dag naar school te gaan.

Een unieke kans om je medewerkers ‘aan de fiets’ te krijgen
De Fiets Naar Je Werk Week is en laagdrempelig en vrolijk event. Zo creëren we een geweldige gelegenheid om je medewerkers ‘aan de fiets’ te krijgen voor het woon- werkverkeer. En dat is goed voor hen, goed voor de organisatie en – niet te vergeten – voor de kinderen die onze steun nodig hebben.

Doe mee. Met z’n allen kunnen we het verschil fietsen.

 

Meer informatie en aanmelden?
Kijk hier of neem contact op met m.huigens@natuurenmilieu.nl.

Wilt u meer informatie over het samen creëren van ‘triple wins’? Neem dan contact op met Bart van Gageldonk; 0650 240 616 | E. b.vangageldonk@natuurenmilieu.nl  W. www.natuurenmilieu.nl

De Fiets Naar Je Werk Week is een initiatief van Natuur & Milieu, in samenwerking met de ASN Bank en de Fietsersbond, en onderdeel van de Hopper campagne.

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

4 + 3 =

Laatste reacties

 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'
 • Jan Timmer“Oud zijldijkster Herinner me het als de dag van gisteren Zijn er nog.fotos van? Gr Jan” op Nieuwscentrum
 • adriaanes“top :)” op De menner en zijn twee paarden

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management