Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

Triodos Bank eerste Nederlandse bank met het B Corp certificaat

artikel

23 / 04 / 2015

22-04-2015 | Triodos Bank is de eerste bank in Nederland met het B Corp certificaat. B Corp(oration)s voldoen aan strenge sociaal-maatschappelijke criteria en onderscheiden zich op het gebied van milieu-impact, transparantie en corporate governance.

Gecertificeerd door B Lab

B Corps worden gecertificeerd door B Lab en streven vrijwillig een rigoureuze standaard na voor hun sociale en ecologische prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie. Triodos Bank is één van de 60 eerste Europese B Corps. Deze maken deel uit van een wereldwijd netwerk van ruim 1.300 bedrijven in 121 sectoren en 38 landen. Na het succes in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Canada en Australië komt de B Corp beweging nu naar Europa.

Aangesloten bedrijven

Bedrijven die zich al hebben aansloten zijn onder andere Tony’s Chocolonely, Dopper, Fairphone, Snappcar en Sungevity. Het netwerk is in 2006 opgezet door de Amerikaanse non-profitorganisatie B Lab.

Directievoorzitter Peter Blom van Triodos Bank:
“Een groeiende groep succesvolle, duurzame bedrijven gebruikt de kracht van ondernemerschap om maatschappelijke impact en positieve verandering te bewerkstelligen. Deze B Corps richten zich op toegevoegde waarde voor de lange termijn en voor alle belanghebbenden, en niet alleen op financiële winst. Duurzaamheid is volledig geïntegreerd in hun bedrijfsvoering. B Corp-certificering helpt om de bekendheid en geloofwaardigheid van duurzaam ondernemen te vergroten. Zij stimuleert bedrijven om hun duurzame prestaties te verbeteren. Wij zijn onderdeel van deze beweging en zijn er trots op nu zelf een B Corp te zijn.”

Meer over B Corp en B Corps in Europa: http://bcorporation.eu/b-corporations-in-europe

Logo B Corp
Oorspronkelijke vindplaats: https://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/nieuws/persberichten/triodos-bank-bcorp-gecertificeerd/

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

48 − = 47

Laatste reacties

 • Soffe“Dag, Ik ben enorm gefascineerd door uw stuk. Graag zou ik de gebruikte bronnen willen om hier verder op te onderzoeken.” op Alléén voor Bazen met Ballen (deel...
 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'
 • Jan Timmer“Oud zijldijkster Herinner me het als de dag van gisteren Zijn er nog.fotos van? Gr Jan” op Nieuwscentrum

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management