Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

De 1000-dagen-missie van United4Education

artikel

27 / 01 / 2015

(van de hand van Jan Fasen)
1 Oktober is United4Education gelanceerd. Met een volle zaal bij Beeld en Geluid in Hilversum bliezen we dit initiatief leven in en sindsdien is de wind niet meer gaan liggen. Bij de FaceBookgroep hebben zich zo’n 250 mensen aangesloten. Daarvan en daarnaast zijn zo’n 100 mensen actief binnen tien zogenaamde transitiepaden. Transitiepaden ontstaan rondom vernieuwingsprojecten en thema’s die in scholen actueel zijn op dit moment. Binnen elk transitiepad werken mensen samen, delen een lichtpunt in de verte en bouwen aan een betere situatie. En dan heb ik het nog niet over de vele adhesiebetuigingen en de instanties en organisaties die interesse hebben getoond om aan te sluiten.

Aan onze nieuwe website wordt hard gewerkt. Een interactieve, dynamische virtuele omgeving vol met informatie en volop ruimte om te delen en mee te doen. Vlak voor de NOT zullen we de website lanceren, een belangrijk middel om onze spin-off snel groter te maken.

Naast deze virtuele ontmoetingsplek groeit ook het aantal initiatieven in het land die events en meet-ups organiseren rondom onderwijs. De eerste vinden plaats in de week na de Tegenlicht uitzending van 1 februari http://www.vpro.nl/pers/nieuws/VPRO-tegenlicht/de-onderwijzer-aan-de-macht.html . Op 5 februari houden we de tweede manifestatie waarin betrokkenen elkaar live kunnen ontmoeten en nadruk wordt gelegd op het aanjagen en faciliteren van de transitiepaden.

United4Education is een tijdelijke beweging met een heldere missie: Over 1000 dagen hebben we voldoende massa gecreëerd, met visionairs, uitvoerders en aanhangers van nieuwe vormen van onderwijs, waardoor het huidige dominante systeem onherroepelijk begint te kantelen”. Na die 1000 dagen heffen we ons op en gaat de ontwikkeling op eigen kracht verder. Lees hier verder

(C) copyrights Jan Fasen

Oorspronkelijke vindplaats:
https://jan1fasen.wordpress.com/2015/01/26/de-1000-dagen-missie-van-united4education/

 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

25 − = 24

Laatste reacties

 • GlenieVam“Услуги перевозки оборудования - это услуги повышенной важности для любых организаций. Сделать перевозку сверхтяжелых грузов: медицинское оборудование, оснастку производства, основы для фундамента? Нет проблем профессиональные...” op Mijn reis met U.lab – week...
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'
 • Jan Timmer“Oud zijldijkster Herinner me het als de dag van gisteren Zijn er nog.fotos van? Gr Jan” op Nieuwscentrum
 • adriaanes“top :)” op De menner en zijn twee paarden

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management