Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

De 1000-dagen-missie van United4Education

artikel

27 / 01 / 2015

(van de hand van Jan Fasen)
1 Oktober is United4Education gelanceerd. Met een volle zaal bij Beeld en Geluid in Hilversum bliezen we dit initiatief leven in en sindsdien is de wind niet meer gaan liggen. Bij de FaceBookgroep hebben zich zo’n 250 mensen aangesloten. Daarvan en daarnaast zijn zo’n 100 mensen actief binnen tien zogenaamde transitiepaden. Transitiepaden ontstaan rondom vernieuwingsprojecten en thema’s die in scholen actueel zijn op dit moment. Binnen elk transitiepad werken mensen samen, delen een lichtpunt in de verte en bouwen aan een betere situatie. En dan heb ik het nog niet over de vele adhesiebetuigingen en de instanties en organisaties die interesse hebben getoond om aan te sluiten.

Aan onze nieuwe website wordt hard gewerkt. Een interactieve, dynamische virtuele omgeving vol met informatie en volop ruimte om te delen en mee te doen. Vlak voor de NOT zullen we de website lanceren, een belangrijk middel om onze spin-off snel groter te maken.

Naast deze virtuele ontmoetingsplek groeit ook het aantal initiatieven in het land die events en meet-ups organiseren rondom onderwijs. De eerste vinden plaats in de week na de Tegenlicht uitzending van 1 februari http://www.vpro.nl/pers/nieuws/VPRO-tegenlicht/de-onderwijzer-aan-de-macht.html . Op 5 februari houden we de tweede manifestatie waarin betrokkenen elkaar live kunnen ontmoeten en nadruk wordt gelegd op het aanjagen en faciliteren van de transitiepaden.

United4Education is een tijdelijke beweging met een heldere missie: Over 1000 dagen hebben we voldoende massa gecreëerd, met visionairs, uitvoerders en aanhangers van nieuwe vormen van onderwijs, waardoor het huidige dominante systeem onherroepelijk begint te kantelen”. Na die 1000 dagen heffen we ons op en gaat de ontwikkeling op eigen kracht verder. Lees hier verder

(C) copyrights Jan Fasen

Oorspronkelijke vindplaats:
https://jan1fasen.wordpress.com/2015/01/26/de-1000-dagen-missie-van-united4education/

 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

7 + 2 =

Laatste reacties

 • eveliine lerno“Hallo met interesse las ik je artikel ikzelf ben hartcoherentie coach en acupuncturist. Ik herken heel goed wat je bedoelt. Fijn dat je deze inzichten...” op Duurzame samenwerking: een gezonde gedachte
 • Marco“Ik vind het ook kwalijk dat leeftijdsdiscriminatie in het onderwijs bestaat. Dit moeten we niet willen met zijn allen. De ervaring die een oudere docent...” op Transitie in onderwijs
 • Fransje“Mooie en inspirerende column. Juist in onze jeugd zijn wij zoekende als mens en is het nodig dat wij bij de hand genomen worden terwijl...” op ‘Als een kind niet leert zoals...
 • Adriaan Koene“In het TV programma van gisteravond, een andere kijk, boeide mij het interview met de heer Herman Wijffels in hoge mate. Wij hebben een techniek...” op Herman Wijffels Innovatieprijs

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management