Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

De Achterkant van het Gelijk: klimaat

artikel

14 / 11 / 2014

(uitzending De Achterkant van het Gelijk van donderdag 13 november 2014)

Hoe warm wordt het? Kunnen de ergste toekomstscenario’s voorkomen worden? Wat moeten wij als burgers, bedrijven en politieke leiders dan doen? Zijn we bereid offers te brengen voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen? Waarom lukt dat tot nu toe zo slecht? Op deze vragen zoekt presentator Marcel van Dam naar antwoorden op vragen over de verandering van het klimaat met onder meer Herman Philipse, Marjan Minnesma, Lucia van Geuns en Jeroen van der Veer.

Kijk terug naar deze uitzending:
http://deachterkantvanhetgelijk.vara.nl/Gemist.15169.0.html

4 reacties

 1. 15 / 11 / 2014

  ‘n Programma dat je inderdaad niet gemist mag hebben! Dank redactie.
  Hopelijk draagt het bij tot enige sense of urgency en maatregelen die we in onze portemonnee voelen (dat lijkt de enige weg…).

  • 19 / 12 / 2014
   Janus

   Goed programma en evenzo goede presentatie.

   Echter, er had wel wat meer doorgevraagd mogen worden. Ed Nijpels veelvuldig aan het woord met onder meer de maatschappelijke weerstand tegen practische (overheids)maatregelen en “vergroenen” van motorvoertuigen….etc. gesuggereerd door Marcel van Dam.

   Welnu Meneer Nijpels er worden vandaag de dag talloze onbegrepen verplichtigtingen opgelegd aan de burger. Denk aan het vermarkten van talloze overheidsdiensten. Het vermarkten van Zorg ( vrije artsenkeuze onmogelijk maken) , Langer doorwerken , vaak tegen de wil van de burger.
   Verplicht vrijwilligerswerk voor werklozen. Aanleg van nieuwe wegen tegen de wil van de plaatselijke bevolking. Meer vliegtuig verkeer tegen de wil van veel burgers …..ga zo maar door…

   Maar een maatregel om de opwarming van de aarde tegen te gaan kan niet volgens de heer Nijpels want er zou teveel maatschappelijke weerstand zijn…..?

 2. 19 / 12 / 2014
  Janus

  Opvallend ook het gebrek aan eendracht tussen de diverse genodigden. Er is wil geen wil te bespeuren om er samen de schouders onder te zetten.
  De wetenschap die geen politieke uitspraken wil doen en het is de politiek die het domweg laat afweten.

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

32 − 31 =

Laatste reacties

 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'
 • Jan Timmer“Oud zijldijkster Herinner me het als de dag van gisteren Zijn er nog.fotos van? Gr Jan” op Nieuwscentrum
 • adriaanes“top :)” op De menner en zijn twee paarden

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management