Een mooi initiatief dat dwars door organisatiegrenzen heen gaat en waar de redactie onlangs op stuitte, is Samenlening.nl:
Samenlening maakt peer-to-peer lenen voor de Nederlandse consument mogelijk. Sparen bij de bank levert vrijwel niets op, terwijl lenen erg duur is. Regel het gewoon samen.
Samenlening. Hier lenen mensen niet van één persoon of (bank)instelling, maar van een heleboel mensen tegelijk. Samen maken zij de lening mogelijk.
Samenlening heeft als doel om mensen te verbinden en hen de mogelijkheid te geven om hun geld lokaal en dichtbij in te zetten bij het helpen van andere mensen. Maar dan wel op een manier waarbij er op gelet wordt dat iedereen zich aan de afspraken houdt. Zo maken we elkaars leven beter.
Wie is Samenlening?
Iedereen die mee wil doen. Geldleners, geldgevers en business-partners; Samenlening maken we met z’n allen.
Wij geloven dat heel veel mensen elkaar rechtstreeks helpen als ze hier op een eenvoudige manier bij ondersteund worden.
Wij geloven dat mensen heel goed zelf kunnen nadenken, verantwoordelijkheid kunnen nemen en kunnen beslissen over lenen en uitlenen als ze hier op een eenvoudige manier bij ondersteund worden.
Wat doen wij?
Bij Samenlening sta jij centraal en wordt je de mogelijkheid geboden om zelf de keuze te maken welk risicoprofiel het beste bij je past. Jij zit aan het stuur. Het platform controleert je (financiële) verhaal.
We kunnen het samen beter.
Meer informatie ?
www.samenlening.nl
Dit initiatief sluit mooi aan bij een manier van omgaan met geld die duurzaam is en welzijn bevorderd. Hoe ons huidige geldsysteem dit in de weg staat en hoe dat anders kan, wordt op een heldere, zeer goed leesbare manier uitgelegd in het boek Een @nder soort geld van STRO (Social Trade Organisation), waarin Helen Toxopeus de grondlegger van deze organisatie en visie, Henk van Arkel, interviewt. Een aanrader!
Beste Femmy, Ik heb de site van STRO bekeken. Interessant! De visie die daar beschreven staat geeft goed richting om te komen tot eenvoud in de markt.