Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

Samenlening.nl: peer-to-peer lenen voor de Nederlandse consument

artikel

09 / 10 / 2014

Een mooi initiatief dat dwars door organisatiegrenzen heen gaat en waar de redactie onlangs op stuitte, is Samenlening.nl:

Samenlening maakt peer-to-peer lenen voor de Nederlandse consument mogelijk. Sparen bij de bank levert vrijwel niets op, terwijl lenen erg duur is. Regel het gewoon samen.
Samenlening. Hier lenen mensen niet van één persoon of (bank)instelling, maar van een heleboel mensen tegelijk. Samen maken zij de lening mogelijk.

Samenlening heeft als doel om mensen te verbinden en hen de mogelijkheid te geven om hun geld lokaal en dichtbij in te zetten bij het helpen van andere mensen. Maar dan wel op een manier waarbij er op gelet wordt dat iedereen zich aan de afspraken houdt. Zo maken we elkaars leven beter.

Wie is Samenlening?
Iedereen die mee wil doen. Geldleners, geldgevers en business-partners; Samenlening maken we met z’n allen.
Wij geloven dat heel veel mensen elkaar rechtstreeks helpen als ze hier op een eenvoudige manier bij ondersteund worden.
Wij geloven dat mensen heel goed zelf kunnen nadenken, verantwoordelijkheid kunnen nemen en kunnen beslissen over lenen en uitlenen als ze hier op een eenvoudige manier bij ondersteund worden.

Wat doen wij?
Bij Samenlening sta jij centraal en wordt je de mogelijkheid geboden om zelf de keuze te maken welk risicoprofiel het beste bij je past. Jij zit aan het stuur. Het platform controleert je (financiële) verhaal.

We kunnen het samen beter.
Meer informatie ?
www.samenlening.nl

2 reacties

 1. 09 / 10 / 2014

  Dit initiatief sluit mooi aan bij een manier van omgaan met geld die duurzaam is en welzijn bevorderd. Hoe ons huidige geldsysteem dit in de weg staat en hoe dat anders kan, wordt op een heldere, zeer goed leesbare manier uitgelegd in het boek Een @nder soort geld van STRO (Social Trade Organisation), waarin Helen Toxopeus de grondlegger van deze organisatie en visie, Henk van Arkel, interviewt. Een aanrader!

  • 12 / 10 / 2014

   Beste Femmy, Ik heb de site van STRO bekeken. Interessant! De visie die daar beschreven staat geeft goed richting om te komen tot eenvoud in de markt.

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

+ 8 = 15

Laatste reacties

 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'
 • Jan Timmer“Oud zijldijkster Herinner me het als de dag van gisteren Zijn er nog.fotos van? Gr Jan” op Nieuwscentrum
 • adriaanes“top :)” op De menner en zijn twee paarden

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management