Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

De businessschool die alle conventies aan zijn laars lapt

artikel

24 / 09 / 2014

door: Ester van der Geest (via www.MT.nl)
Zijn studenten scoren beter dan de consultants van McKinsey. Althans, wel in de specifieke marketingcasus die KLM hen voorlegde. De vliegmaatschappij zocht naar manieren om zijn businessclass te verbeteren. De studenten van de Knowmads Business School kozen de pragmatische aanpak, pakten hun koffers en gingen de lucht in. Zo kwamen ze proefondervindelijk tot ‘Meet & Seat’, een dienst waarmee je voor vertrek, via sociale media, alvast kunt uitzoeken met wie je zoal aan boord gaat, en naast wie je vervolgens zou willen zitten.

Tiende Tribe
De tiende tribe – ‘Knowmadiaans’ voor: jaargang – is net aangetreden. De Knowmads komen van over de hele wereld, hebben vaak een bachelor of master op zak, maar dat is geen voorwaarde, en zijn ergens tussen de 20 en 35 jaar oud. Sommigen hadden een serieuze baan, anderen hebben nog nooit gewerkt. Wat ze gemeen hebben: een creatieve ondernemersgeest en een roeping hun wereld te verbeteren.

Co-creaties
Ze leren door samen te werken, door co-creaties aan te gaan. Met elkaar en met het (bedrijfs)leven buiten de deur. Ze werkten de afgelopen jaren niet alleen met KLM, maar ook met onder meer T-Mobile, Achmea, Electrolux en Triodos Bank. En hoewel die opdrachten vaak binnenkomen via ‘tribeleader’ Pieter Spinder (foto rechts) en zijn zakenpartner Jake Esman (voorheen Shell), houdt de bemoeienis van die twee na binnenkomst ook direct op. De tribe beslist zelf óf, en zo ja, hóe ze voor een klant werken. Ze starten zelf een bedrijf, openen een bankrekening en bepalen hun strategie. Van de opbrengst van de klus gaat de helft de schoolkas in, de rest verdeelt de groep onderling.

Geen studentengeld
Studenten betalen ook geen collegegeld op deze business school, maar kopen zich voor 4.500 euro in, en zijn zo aandeelhouder in hun eigen ontwikkeling. En voor dat geld leren ze niet alleen iets bij, ze komen vooral naar de school in Amsterdam-West om af te leren wat nog in de weg staat, aldus zelfverklaard ‘dwarsdenker’ en initiator Pieter Spinder.

Lees het hele artikel op www.mt.nl

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

39 − 31 =

Laatste reacties

 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'
 • Jan Timmer“Oud zijldijkster Herinner me het als de dag van gisteren Zijn er nog.fotos van? Gr Jan” op Nieuwscentrum
 • adriaanes“top :)” op De menner en zijn twee paarden

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management