Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

Webinar Jaap Peters op 19 juni | Busreis Nieuw organiseren op 24 juni

artikel

16 / 06 / 2014

Webinar Jaap Peters op 19 juni 2014

Bent u ook al bezig met Anders, Duurzaam, Slim of Nieuw Organiseren? Of bent u nieuwsgierig en wilt u ontdekken hoe organiseren anders kan in uw eigen praktijk?

Community of Practice Nieuw Organiseren
Op dit moment maakt een groep van 24 pioniers uit 8 organisaties deel uit van de Community of Practice Nieuw Organiseren. De missie van de Community of Practice (CoP) is om pioniers die bezig zijn om Nieuw Organiseren binnen hun organisaties te realiseren, te ondersteunen door ervaringen te delen en samen kennis op te bouwen over deze fundamentele transformatie. Broosz en de Stichting NSvP – Innovatief in Werk zijn initiatiefnemers van dit leernetwerk van vernieuwers dat op 20 maart jl. van start is gegaan.

Jaap Peters
Aan de deelnemers van het CoP, hun collega’s en geïnteresseerden uit het netwerk van Broosz en de NSvP wordt dit Webinar met Jaap Peters  als hoofdgast aangeboden op 19 juni 2014 van 20.00 tot 21.30 uur. Peters is spreker, schrijver en organisatieactivist bij ‘DeLimes | Nieuw Organiseren’ en auteur van o.a. de ‘Intensieve Menshouderij’ en het ‘Rijnlandboekje’.

Interactief Webinar
In dit 1,5 uur durende live Webinar zal Peters ons meenemen in de wereld van ‘Nieuwe Tijden, Anders Organiseren’. Tevens zullen de pioniers en hun collega’s uit de de deelnemende organisaties tijdens deze interactieve sessie hun ervaringen en vragen voorleggen aan Peters. Iedereen die dit interactieve Webinar volgt kan meechatten en reageren op diverse stellingen en polls! Het Webinar wordt begeleid door Jan Smit van Broosz.

Deelname aan dit Webinar is gratis en wordt in samenwerking met Crowdale georganiseerd.
Klik hier om u aan te melden.
Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Ga mee op Schoolreis Nieuw Organiseren

Het is schoolreisjes-seizoen! En daarom organiseert nieuworganiseren.nu op 24 juni samen met de Groei Coöperatie een reis langs drie inspirerende voorbeelden van nieuw organiseren.

We verzamelen om tien uur in Houten, bij het bedrijf BK Bodem. Daar vertelt directeur Barry Calf waarom hij in 2011 besloot om nieuw te gaan organiseren en wat het hem en het ingenieursbureau heeft opgeleverd. Bijzonder is dat BK Bodem succesvol de transitie van traditioneel organiseren naar nieuw organiseren heeft gemaakt. Na een dialoog met Barry Calf gaan we met de bus op weg naar JAZO in Zevenaar. Tijdens de reis vertellen Edwin de Bree en Ben Kuiken over de principes van nieuw organiseren en hoe je die in de eigen organisatie kunt gebruiken.

JAZO Zevenaar is fabrikant van panelen en toegangsdeuren voor technische ruimtes. Een aantal jaren geleden probeerde Pascal Bos de productiviteit van de ontwerpafdeling te verbeteren. Maar iedere keer stuitte hij op een negatieve en individualistische cultuur op de afdeling. Op een dag, Bos kwam net terug van vakantie, riep hij het personeel bij elkaar en zei: ‘Ik stop ermee.’ Na een minutenlange stilte vervolgde hij: ‘Ik stop met NIKS: negatief, individueel, kleinerend en somber. En ik ga naar PRET: positief, respect, enthousiast en team.’ Dat was het begin van de echte verandering. We krijgen een presentatie van Pascal Bos en een rondleiding door de productiehal.

Daarna gaan we opnieuw met de bus, dit keer naar Utrecht. Onderweg zullen we het gesprek voeren over hoe je in je eigen organisatie nieuw kunt organiseren. Wat kun je morgen al doen?

In Utrecht worden we ontvangen bij Bruggink & Van der Velden Advocaten en Belastingadviseurs. Roef van Dijk, partner bij BvdV, verhaalt inspirerend over het Semco-stijl model dat zij toepassen. Medewerkers delen mee in de winst, kunnen allemaal mede-eigenaar worden, werken maar 4 dagen per week, werken voor zeer concurrerende tarieven en verdienen een meer dan goede boterham.

De bus brengt ons tenslotte terug naar Houten (iedereen verstoppen onder de stoelen!), waar we onder het genot van een drankje nog even kunnen napraten. Het programma duurt tot een uur of vijf.

Investering: € 199,- ex btw, inclusief een lunchpakket en een exemplaar van het Nieuw Organiseren Magazine (winkelwaarde € 19,95).

Last minute aanbieding: wie zich deze week nog aanmeldt, mag mee voor het luttele bedrag van € 99,- (ex btw – maar inclusief lunch en het Nieuw Organiseren Magazine).

Klik hier om je aan te melden.

 

 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

55 − = 45

Laatste reacties

 • GlenieVam“Услуги перевозки оборудования - это услуги повышенной важности для любых организаций. Сделать перевозку сверхтяжелых грузов: медицинское оборудование, оснастку производства, основы для фундамента? Нет проблем профессиональные...” op Mijn reis met U.lab – week...
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'
 • Jan Timmer“Oud zijldijkster Herinner me het als de dag van gisteren Zijn er nog.fotos van? Gr Jan” op Nieuwscentrum
 • adriaanes“top :)” op De menner en zijn twee paarden

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management