Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

Visie op nieuw leiderschap

artikel

16 / 04 / 2014

Steeds meer mensen zijn door het gebruik van digitale technologie beter in staat om zelf hun werk te organiseren. Maar vooral ook om hun eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling vorm te geven. Daar blijkt dan lang niet altijd meer een organisatie en manager voor nodig.

Een nieuwe structuur, houding, kennis en vaardigheden zijn nodig om ons los te maken van het industriële tijdperk. Er zullen andere organisatievormen ontstaan, maar ook onze kijk op leiderschap zal radicaal veranderen. De hedendaagse kenniswerker is onafhankelijker van organisaties dan ooit tevoren. Dit vraagt om de vaardigheid om virtueel samen te werken en het vermogen om de eigen kennis en kunde goed voor het voetlicht te brengen via online netwerken. Leiders zullen niet meer benoemd, maar gekozen worden op basis van wat zij bijdrage aan hun netwerk.

Leiders in de 21e eeuw hebben niet meer alle antwoorden op alle vragen; dat is onmogelijk gezien de snelheid van alle veranderingen. Wel hebben ze een visie en geven ze richting. En ze geven maar heel beperkt antwoorden; in plaats daarvan stellen ze goed geformuleerde vragen aan complexe netwerken van professionals, die samen met de juiste antwoorden komen.

Menno Lanting

1 reactie

 1. Pingback: Leiderschap | Duurzaam Nieuw Organiseren

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

20 − 15 =

Laatste reacties

 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'
 • Jan Timmer“Oud zijldijkster Herinner me het als de dag van gisteren Zijn er nog.fotos van? Gr Jan” op Nieuwscentrum
 • adriaanes“top :)” op De menner en zijn twee paarden

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management