Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

16 januari nieuwjaarsbijeenkomst ‘Vitaliteit in organisaties’

artikel

13 / 01 / 2014

Yvonne Veenendaal van het platform Duurzaam Nieuw Organiseren presenteert i.s.m. Rosa Lucassen de conclusies van een grootschalig onderzoek naar vitaliteit. 16-01-2014 15:00
16-01-2014 18:00
Thema: ‘Een goed begin: Vitaliteit in organisaties’
Datum, tijd: Donderdag 16 januari 2014, 15.00-18.00 uur
Locatie Landgoed De Horst, Driebergen. Gebouw: Landhuis, de Zolder. Routebeschrijving

Programma

 

15.00-15.15 Opening
15.15-17.00 ‘Een goed begin: Vitaliteit in organisaties’ met Yvonne Veenendaal, Rosa Lucassen, Farida Farhadpour
17.00 -17.15 Afsluiting en aansluitend borrel

Inleiding
NVO2-lid Yvonne Veenendaal deelt deze middag haar praktijkonderzoek naar ‘Vrouwen, leidinggeven en vitaliteit’. Zij is binnen Duurzaam Nieuw Organiseren en NVO2 voortrekker/aansteker in het delen van kennis en ervaring over VITALITEIT IN ORGANISATIES, een actueel thema. De Nieuwjaarsbijeenkomst is een mooi moment om dit thema mee te starten, ook voor NVO2.

NVO2 gaat als vereniging een enerverend jaar tegemoet. In samenwerking met een groep enthousiaste leden werken we verder aan het ontwerpen en neerzetten van een professionaliseringsprogramma voor HRD-professionals. Een programma dat HRD-professionals mogelijkheden biedt hun kwaliteiten te ontwikkelen en te toetsen en verbinding te leggen met elkaars praktijkervaring en professionele kennis. Een vitale en gezonde organisatie waar je op kunt bouwen en geïnspireerde leden die daaraan hun eigen bijdrage willen leveren zijn daarbij essentieel. Met het motto: het moet beter, effectiever en meer aangehaakt zijn bij leden.

Inhoud programma ‘Een goed begin: Vitaliteit in organisaties’

Hoe ga jij om met vitaliteit? Welke uitwerking heeft dit op de organisatie waar je leiding geeft? Welke aandacht geef je aan vitaliteit in organisaties? Wat voor interventies in organisaties passen daarbij?

Deze vragen stelde Yvonne afgelopen jaar aan vrouwen met strategisch werk in leidinggevende posities. Zij startte haar onderzoek vanuit nieuwsgierigheid naar de kracht van vrouwen in leidinggevende posities. Al snel kwam haar onderzoek in een stroomversnelling: in korte tijd kwam ze met 30 vrouwen in gesprek.

Alvast een voorproef een citaat uit één van de gesprekken:

‘Vitaliteit ervaar je als je in de gelegenheid bent om flink verantwoordelijkheid te nemen, je moed te tonen en tegelijkertijd je ook kwetsbaar op te stellen en daarin risico’s te nemen’.

Dit uitgangspunt komt terug in de nieuwjaarsbijeenkomst in de vorm van persoonlijke verhalen door één van de geïnterviewde vrouwen Farida Farhadpour, vm directeur Mozes en Aaronkerk Amsterdam.
Yvonne Veenendaal deelt deze middag de resultaten van haar praktijkonderzoek en enkele interventies die vitaliserend kunnen werken. Zij verzorgt dit programma samen met Rosa Lucassen. Zij hebben elkaar ontmoet bij het platform www.duurzaamnieuworganiseren.nl. Rosa Lucassen raakte geïnspireerd door de eenvoud: ‘Oprechte aandacht voor mensen werkt vitaliserend, daar wil je toch ruimte voor maken?’.

Deze maand publiceerde Yvonne haar eerste artikel over dit onderzoek in het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (TvOO, december 2013): ‘Vrouwen, leidinggeven en vitaliteit’

Yvonne Veenendaal werkt met mensen die hun horizon willen verbreden www.orizzonte.nu
Rosa Lucassen maakt met mensen ruimte voor duurzame keuzes www.burosa.nl

Je bent van harte welkom om jouw ervaringen op deze middag te delen.

Graag tot ziens op 16 januari!

Aanmelden
Meld je aan voor deze middag bij Esther van Berkel evanberkel@nvo2.nl

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

55 − = 49

Laatste reacties

 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'
 • Jan Timmer“Oud zijldijkster Herinner me het als de dag van gisteren Zijn er nog.fotos van? Gr Jan” op Nieuwscentrum
 • adriaanes“top :)” op De menner en zijn twee paarden

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management