Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

Bottom-up

artikel

24 / 07 / 2013

Er zijn in de werkelijkheid drie dimensies: het fysieke (zichtbare, bekende), de geest (onzichtbare, onbekende of oneindige) en de mens als vertegenwoordiging van beide daartussen. Symbolisch is het fysieke al eeuwenlang het vierkant, de geest de cirkel. Misschien daagt er al iets bij u: De beroemde tekening van Da Vinci verbeeldt deze drie dimensies:

Leonardo Da Vinci was niet de enige die zich bewust was van het vierkant, de cirkel en de mens. Vele tradities, als de Chinese, de Indiase, de Egyptische en die van de bakermat van ons westers denken, de Griekse. In het huidige denken over de geest in het fysieke zakendoen of organiseren wordt de geest als ZIJN voorgesteld en het fysieke als het DOEN. De mens bevindt zich in dit spanningsveld van Zijn en Doen. De mens is Zijnde Doende en Doende Zijnde. Business Spiritualiteit is Zijnde Doen/ Doende Zijnde. Toch wordt veel aandacht besteedt in Business Spiritualiteit aan het Zijnde. Aan het bewuste Zijnde, Met technieken als yoga, meditatie, retraites, mindfullness en wat diens meer zij.

De inmiddels overleden en minder aanbeden Osho, met de vele Rolls Royces, zegt in één van zijn boeken: Als je je openstelt voor het allerhoogste, stort het zich ogenblikkelijk in je uit. Dat allerhoogste is voor hem Bhagavat. Oorspronkelijk gezien als je diepste goddelijke zijn. Een goddelijkheid dat je gegeven je aard in de wereld kan realiseren. Als je je openstelt. Nu kunnen we ons verdrinken in de technieken om dit allerhoogste in onszelf open te stellen, zoals gezegd. Eerder is het zaak om je iedere te verwonderen, te vermoeden en het in de praktijk te testen. Door je om te beginnen eens niet te laten leiden door de rede, maar door je spontane gevoel. Door je begeerte, corruptie en uiterlijke schijn eens een dag te laten vallen. Door een dag zuiver zijn. Maak je KIEM wakker. Die is uniek. We zijn niet identiek namelijk. Er zijn miljarden combinaties DNA op de wereld. Eén daarvan bent u.

De beschaving dient opnieuw te worden opgebouwd, vanuit de zuiverste kiemkracht. Door weer transparantie toe te laten, de fysieke boel niet dicht te timmeren en een vals gelijkheidsprincipe voor alle zielen op aarde in stand te willen houden. Door top down te blijven aansturen en mensen als slaven te behandelen. Terwijl onze unieke vrije wil, dat is doen waarvoor je gekomen bent, gevangen blijft. Het DNA, onze innerlijke broncode, blijft onderdrukt. Als kind had ik er al een hekel aan, dat we allemaal het zelfde moesten doen op school en dat we vanuit milieu en geloof in hokjes werden gestopt. Topdown aangestuurd door gemaakte normen en waarden. Weinig spontane kracht vanuit broncode. We zijn gelijk aan elkaar universeel gezien, maar we zijn gedurende de levens die we leven niet identiek. Door de misvatting van gelijkheid verliezen we onze spontaniteit en creativiteit. Je eigen creatie daar draait het om. Innerlijk gestuurd. Door niets te kopiëren en zoveel mogelijk zelf uit te vinden wat zijnde doen is en doende zijn. Van daaruit ontstaat vitaliteit en duurzaamheid. Sterker nog: vitaliteit en duurzaamheid zijn basis ingrediënten van ons menselijk bestaan. Het is er altijd al. Net als de zon, die altijd schijnt. We zijn het zelf en de beïnvloeding van een op materieel mensbeeld en wereldbeeld geschoeid denken, dat onze vitaliteit ondermijnt. We laten onze natuurlijke aard overrulen. We laten onze unieke broncode overnemen en dat leidt bij overgenomen lichaamscellen uiteindelijk tot ziekte en verval. Ons maatschappelijk samenzijn is overgenomen en zoals we allen kunnen zien in verval aan het raken.

Bron: www.wholeinoneleadership.nl

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

72 − = 62

Laatste reacties

 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'
 • Jan Timmer“Oud zijldijkster Herinner me het als de dag van gisteren Zijn er nog.fotos van? Gr Jan” op Nieuwscentrum
 • adriaanes“top :)” op De menner en zijn twee paarden

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management