Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

Blijft u even aan de lijn…..

artikel

28 / 04 / 2013

KPN had ooit als slogan “Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen”. Vandaag ontving ik een email waarin ik het aanbod kreeg om met inbelnummers heel wat goedkoper naar het buitenland te bellen dan met de KPN. Naar Argentina bel ik in plaats van 1,22 euro per minuut, heel eenvoudig via een inbelnummer voor 0, 05 eurocent per zelfde minuut. Een voordeel van 95%. De slogan sinds 2012 van KPN luidt: “KPN doet ’t gewoon”. Wat doet KPN dan eigenlijk zo gewoon? Ons belazeren? Ons geld uit de portemonnee trekken? Wie niet verder tot tien kan tellen, kan maar beter niet de hele wereld bellen. Gewoon niet doen.

De Rabobank heeft ook een slagzin gehad of nog steeds: “Tijd voor een vraag, tijd voor een antwoord”. We hebben wel vragen voor de bank. En ook vragen over hun sponsoring. We hebben veel vragen gehad over de wielrenners van de Rabobank. Gebruikten ze doping of deden ze dat niet? We hebben inmiddels een paar antwoorden. Ze deden het. De wielrenners. Nou ja, veel renners. Maar wist de leiding van de Rabobank ervan? Ze zeggen van niet. Maar de tijd van de antwoorden is er misschien nog niet naar, dat we daar al antwoorden op krijgen, op onze vragen. De Rabobank bepaalt wanneer het tijd is. Dat zegt hun slogan. Eerlijk is eerlijk.

De Nationale Nederlanden heeft de slogan: “Wat er ook gebeurt…” Inmiddels is er heel wat gebeurd. Er is met geld gegokt. Met verzekeringsgeld gegokt. Wat er ook gebeurt, u bent er altijd zelf bij …..had ook goed gepast als slogan. Zo heeft SNS bank de slogan gehad: “Groot geworden door klein te blijven” Was het maar zo’n feest geweest. Zo heeft Shell: “Waar u stopt, gaan wij verder“. Met wat? Met ethisch handelen? Met duurzaamheid? Shell is niet te stoppen, waar wij dat zouden willen. Ook Reaal “Reaal regelt het allemaal“. Terwijl dat nu heel rekkelijk is gebleken.

Fortis blinkt eveneens uit in een voorziene geest: “Beter. Daar gaan we samen voor.” Het is de slogan uit 2005 en de huidige slogan gaat een stap verder: “Hoe kunnen we u helpen?” Fortis is daar heel helder in. Ze vragen zich af hoe ze ons kunnen helpen. Want ze zouden niet weten hoe. Ook bij Fortis kunnen we maar beter goed tot tien tellen. Dat geldt ook voor het eiland Cyprus. Daar bellen ze de hele wereld rond voor een oplossing. De rijken der aarde kopen er graag dure spullen, zetten hun geld weg op banken op Cyprus, maar van helpen is geen sprake. Ze zijn toch zeker Fortis niet.

Misschien is het beter 112 te bellen ons landelijk alarmnummer. “112, daar red je levens mee“; “112, daar pak je ook daders mee“; “112, als elke seconde telt

In duurzaam nieuw organiseren en ondernemen, telt elke seconde.

Een leven lang.

Blijft u even aan de lijn!!!

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

+ 75 = 81

Laatste reacties

 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'
 • Jan Timmer“Oud zijldijkster Herinner me het als de dag van gisteren Zijn er nog.fotos van? Gr Jan” op Nieuwscentrum
 • adriaanes“top :)” op De menner en zijn twee paarden

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management