Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

Nieuwe business modellen: onderzoek en update

artikel

18 / 03 / 2013

Via samenwerkingspartner Stichting OCF (Our Common Future):

Nieuwe business modellen

Duurzaam ondernemen vormt een steeds belangrijkere uitdaging voor organisaties. Om dit te ondersteunen zijn nieuwe business modellen nodig. In die modellen staat het concept van meervoudige en collectieve waardecreatie centraal. Dit betekent dat transacties tegelijkertijd economische, sociale en ecologische waarde(n) genereren.

De vraag die we ons (als samenleving) moeten stellen is hoe we een beter evenwicht tussen verschillende waarden kunnen realiseren. Er is een nieuw onderzoek gestart met als doel het vinden van antwoorden op deze vraag. U kunt op verschillende manieren bij dit onderzoek betrokken worden.

Hebt u zelf een vernieuwend en innovatief model ontwikkeld waarin aandacht wordt besteed aan nieuwe vormen van waardecreatie? Dan kunt u een bijdrage leveren aan het onderzoek door het beantwoorden van enkele vragen. Tevens kunt u uitgenodigd worden voor een interview. U kunt zich hier aanmelden voor het invullen van de vragenlijst.

De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens een symposium op 28 juni 2013 in het Awarehouse (Interface) in Scherpenzeel. Op deze dag worden de uitkomsten van dit onderzoek naar nieuwe business modellen gepresenteerd. U kunt zich hier alvast aanmelden voor het symposium.

We delen graag de resultaten van eerder onderzoek naar nieuwe business modellen. Dat vond plaats in het voorjaar van 2012. Dit is een link naar een artikel met resultaten: bit.ly/NHdABn

Het onderzoek in 2013 en het symposium in juni worden mede mogelijk gemaakt door steun van de ASN Bank, Eneco, PGGM, SITA, de Provincie Gelderland, De Radboud Universiteit Nijmegen en Stichting OCF.

2 reacties

 1. 25 / 03 / 2013
  Annelies Oosterhoff

  Prachtig initiatief!

 2. 01 / 04 / 2013

  internet zet organisaties binnestebuiten, achterstevoren en ondersteboven. Business model wordt business logica.
  Internet fosters nearonomics….

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

+ 3 = 10

Laatste reacties

 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'
 • Jan Timmer“Oud zijldijkster Herinner me het als de dag van gisteren Zijn er nog.fotos van? Gr Jan” op Nieuwscentrum
 • adriaanes“top :)” op De menner en zijn twee paarden

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management