Alles over Duurzaam Nieuw Organiseren in de nieuwe tijd

Duurzaam Nieuw Organiseren

Naar een Nieuwe Economie – Schrijf mee aan managementboek!

18 / 10 / 2012

Schrijf mee aan een grensverleggend managementboek! Er is de voorbije jaren veel geschreven over de noodzaak tot verduurzaming van de economie, de gewenste route ernaar toe, de obstakels die we tegenkomen en de wijze waarop we die kunnen nemen. Echter, over het zakendoen in die nieuwe economie wordt vooralsnog bijna niet gerept. De voorbeelden zijn fragmentarisch en verspreid, waardoor overzicht ontbreekt. Wat mist, is een stip aan de horizon, inclusief een concreet en compleet referentiekader dat schetst hoe zakendoen in de groene economie eruit ziet. En dat terwijl zo’n stip juist zo inspirerend is. Immers, ieder mens komt graag in beweging voor positieve doelstellingen, doelen die voordeel brengen. Liever dan uit negatieve noodzaak.
Het boek in Zakendoen in de Nieuwe Economie zet die stip. Auteur Marga Hoek, directeur van De Groene Zaak, speelt in op de grote behoefte naar en de noodzaak van inzicht in de positieve waardecreatie die de nieuwe, ofwel circulaire economie mogelijk maakt. Op een inspirerende en concrete wijze.

Doe mee
Geheel in de geest van de economie van morgen wil Marga Hoek in haar nieuwste boek het product laten zijn van een collectief traject. Uw businesscases en praktijkvoorbeelden maken daarom kans gepubliceerd te worden in dit grensverleggende managementboek dat begin 2013 verschijnt.
Ondernemers, wetenschappers en studenten worden opgeroepen mee te schrijven door een inspirerende case te scouten die het zakendoen in de nieuwe economie een gezicht geeft.

Meer informatie: http://www.kluwermanagement.nl/index.aspx?m=news&f=detail&id=58281

Via Douwe Van Randen

3 reacties

 1. 08 / 11 / 2013

  Beste lezer,

  Geen idee, of deze site nog actief is. Een geweldig managementboek over het nieuwe ondernemen, werd geschreven door voormalig Organisatieadviseur, tegenwoordig schrijver en coach Leo van der Hoeven.

  Zijn boek heet Opstaan in het donker en werd in Nederland zeer goed ontvangen. Herman Wijffels stuurde ons ter publicatie een prachtig review. Ziehier de link van managementboek.nl http://www.managementboek.nl/boek/9789462030961/opstaan-in-het-donker-leo-van-der-hoeven

  Groet! Mallorca/Petra van der Hoeven
  (PR & Marketing Boek Opstaan in het donker).

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij uw reactie. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gebruik Gravatar om automatisch een avatar of foto naast uw naam te tonen.

39 − 32 =

Laatste reacties

 • Miriam“Goed en herkenbaar verhaal Guido, Jammer dat moeilijke situaties aansporen tot regelontduiking i.p.v. creativiteit... Maar 'ns beginnen met perverse prikkels uit regelgeving te halen! Dank...” op Je krijgt waar je op stuurt
 • Apotheek“Borderliners vinden het over het algemeen erg lastig om met hun emoties om te gaan. De emoties bij mensen met borderline lijken harder en heftiger...” op 'We leven in een borderline-maatschappij'
 • Jan Timmer“Oud zijldijkster Herinner me het als de dag van gisteren Zijn er nog.fotos van? Gr Jan” op Nieuwscentrum
 • adriaanes“top :)” op De menner en zijn twee paarden

Inspiratie

Behavior is the mirror in which everyone shows their image
Goethe
Verandermanagement is het organiseren van verlangen
Hans van Rosendaal
Ingeving. Zullen we besluiten dat iedereen intrinsiek gemotiveerd IS, maar dat we organisaties daarop niet hebben ingericht?
Evert Pruis
CFO asks CEO:"What happens if we invest in our people & then they leave us?" CEO: 'What happens if we don't, and they stay?"
Onbekend

Duurzaam Nieuw Organiseren is powered by

NVO2


Duurzaam dankzij deze partners:

 • NVO2
 • CSR Academy
 • De Baak
 • POGG
 • Go Beyond MBA
 • Managenmentboek
 • Managementsite.nl
 • Duurzaam Door
 • Slow Management